WhatsCine una app que permet gaudir del cinema a persones amb discapacitat sensorial, guanya la final d’Apps per a tothom

Apps per a Tothom Final

WhatsCine, una app que permet a persones amb discapacitats auditives i visuals anar al cinema i veure la televisió en igualtat de condicions que la resta d’usuaris, va guanyar ahir el concurs Apps per a tothom impulsat per Cocemfe Barcelona i l'Observatori de la Discapacitat Física (ODF) en el marc d’Smart City Hack (SCH16) per promoure l’accessibilitat al sector mòbil.

Apps per a Tothom WhatsCine guanyador Best App

El jurat va considerar que WhatsCine mereixia el premi a la ‘Best App’ atorgat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 3.000 euros. Maite Fandos, diputada de Benestar Social d’aquesta institució va ser l’encarregada de lliurar el premi. A més, WhatsCine passarà a la final de SCH que se celebrarà al novembre a Smart City Expo, a Barcelona.

WhatsCine, una app gratuïta i desenvolupada per a Android i iOS, funciona de la següent manera: l'app permet a l'usuari accedir des del seu terminal als continguts accessibles per a les pel·lícules: audiodescripció, subtitulat adaptat i llenguatge de signes sincronitzant-se de manera precisa amb l'emissió en pantalla gràcies a la tecnologia desenvolupada expressament."

El segons premi va ser per a Wheris, app que va ser reconeguda pel jurat com la millor aplicació de nova creació amb el premi ‘Best New App’, atorgat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i dotat amb 1.500 euros. A més, aquesta app tindrà la possibilitat de ser una de les finalistes de la Gran Final d’SCH16.

Apps per a Tothom Wheris guanyador Best New App

Joana Barbany Freixa, tinent d'alcalde d'Innovació, Comunicació, Promoció Econòmica i Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, va ser l’encarregada de lliurar aquest premi dotat amb 1.500 euros i atorgat per aquest ajuntament.

Wheris és un sistema de reconeixement de textos basats en la lectura de codis invisibles impresos directament sobre qualsevol suport. L'usuari no ha d'apuntar el seu dispositiu a un punt concret sino que aquest reconeix tot l'element imprès i rep al seu terminal els textes ordenats i locutats. D’aquesta manera, qualsevol imprès pot ser ofert a persones amb discapacitat visual o amb necessitat d'accedir a contingut en lectura fàcil.

L’última guardonada de la vetllada va ser LactApp, una aplicació mòbil capaç de detectar i oferir solucions a les dificultats que poden sorgir durant la lactància i que està desenvolupada per a Android, iOS i HTML5. LactApp es presenta com un assistent personal que ajuda les mares que volen donar el pit, ajudant-les des de l’embaràs fins que decideixen aturar la lactància.

Apps per a Tothom LactApp guanyador Most Popular App

LactApp va ser la més votada pel públic a Twitter i per tant va guanyar el premi que la reconeix com la ‘Most Popular App’, atorgat per COCEMFE Barcelona amb 500 euros; l’encarregat de lliurar el premi va ser Daniel-Aníbal García Diego, Secretari d’Organització de COCEMFE.

A més del lliurament dels premis, els assistents van gaudir del keynote sobre accessibilitat mòbil impartit per Ferran Gállego, CTO a Code Factory.

Ciutats humanes i accessibles

L’objectiu d’Apps per a tothom ha sigut que el desenvolupament tecnològic de les smart cities estigui acompanyat d’un component humà gràcies al qual, totes les persones accedeixin a la tecnologia, al marge de la seva edat o circumstància.

Apps per a tothom va arrencar el 18 de juny amb un ideathon per començar a desenvolupar les primeres aplicacions accessibles i universals. Des de llavors i fins ahir, el projecte ha passat per diferents etapes de desenvolupament de les apps i la incorporació d’altres de noves. La crida per participar es va tancar al setembre amb 50 apps presentades al concurs i 30 acceptades de les quals van quedar les 10 que van competir ahir a la final.

Apps per a Tothom públic assistent Apps per a Tothom públic assistent

Els requisits que s’han demanat als participants i que millor han complert les 10 finalistes són aquests: ser accessibles a tothom, aportar una proposta de valor per a persones amb discapacitat, afavorir la inclusió de persones amb discapacitat auditiva, física, visual i motòrica i finalment estar enquadrades en un d’aquests temes: Turisme & Cultura, Mobilitat Urbana, Salut & Benestar i Ciutat Col·laborativa.

Apps per a tothom compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona a través de l'IMD, l'Ajuntament de Sant Cugat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona; amb el suport d’OCU i amb BLE, SlashMobility, Servimedia i PC Català com a media partners