L’AMB I COCEMFE BARCELONA PRESENTEN UN CONVENI PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA

Font: 
AMB

Avui dimarts, 26 d’abril, Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, i José María Ballesteros, president de la Federació Catalana d’Associacions i Entitats de Persones Afectades de Disminució Física Francesc Layret (COCEMFE Barcelona), han presentat un conveni de col·laboració entre les dues entitats amb l'objectiu de propiciar millores en les condicions de vida de les persones amb discapacitat física a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot avançant cap a la seva plena normalització i inclusió en la societat.El conveni comporta una subvenció de 60.000 euros per part de l’AMB.

Del conveni se’n deriva la creació d’un observatori metropolità, que tindrà com a principal objectiu oferir dades dinàmiques sobre la realitat de les persones amb discapacitat física de l’àrea metropolitana i facilitar així la tasca de planificació, actuació i incidència política als municipis. Aquesta anàlisi donarà a conèixer exhaustivament quines són les necessitats de les persones amb discapacitat física i quins són els nous esforços que han de fer les administracions públiques que integren i conviuen al territori. En aquest sentit, COCEMFE Barcelona posarà al servei de l’AMB els recursos i la metodologia de l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF).

“Recordar que a les nostres ciutats i pobles de l’àrea metropolitana encara queda un camí molt llarg per recórrer pel que fa a l’accessibilitat de les persones amb discapacitat física. S’ha avançat molt, la ciutat de Barcelona és de les més accessibles d’Europa, però és veritat que hi ha molt municipis de l’àrea metropolitana que, per una qüestió de recursos, encara no ho han aconseguit. A partir dels estudis que faci aquest observatori, des de l’AMB donarem suport als ajuntaments perquè aquest nivell d’accessibilitat i igualtat sigui una realitat”, ha explicat Collboni.

Fruit d’aquesta col·laboració, també s’elaborarà una guia de recomanacions i recursos que es distribuirà als 36 municipis metropolitans per tal d’impulsar polítiques d’accessibilitat universal i de suport a les persones amb discapacitat de manera coordinada al conjunt de l’àrea metropolitana. En particular, aquesta guia inclourà una metodologia de treball per tal que els municipis elaborin o actualitzin els seus plans d’accessibilitat tenint en compte els preceptes de la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat de Catalunya.

“Volem que els pobles i ciutats que formen l’àrea metropolitana siguin unes ciutats perquè amb la discapacitat es pugui gaudir com qualsevol altra persona”, ha exposat Ballesteros, durant la presentació del conveni.

Segons dades del Departament de Benestar Social i Família, als municipis de l’àrea metropolitana el nombre de persones amb grau de discapacitat reconegut és del 8,3% (264.943 persones), un 1,2% per damunt de la mitjana de Catalunya.

Declaració Jaume Collboni

Declaració José María Ballesteros