COCEMFE Barcelona celebrarà el 25 Aniversari dels Jocs Paralímpics de Barcelona

Imatge de Pilar Díaz participant en la Marató de Barcelona el diumenge 12 de març.

La Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona engegarà al llarg de l'any diferents accions per celebrar l'Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímìcos de Barcelona. 

 

El tret de sortida d'aquesta programació va ser diumenge passat quan Pilar Díaz, presidenta de COCEMFE Barcelona, va participar en la Marató de Barcelona gràcies als voluntaris d'Egoisme Positiu, entitat que promouen la integració de les persones amb discapacitat al món de l'esport a través del running.

Tal com destaca Pilar Díaz, els Jocs de Barcelona “van canviar el paradigma olímpic en ser la primera ciutat en la història que acollia els Jocs Olímpics i Paralímpics amb tot el que això va implicar, per exemple, la construcció d'una vila olímpica accessible per a tots els atletes”. Díaz destaca que, arran dels Jocs, van millorar l'accessibilitat a la ciutat, la integració de les persones amb discapacitat i la sensibilització social.

Ara, 25 anys després, COCEMFE Barcelona vol recordar aquesta important fita en la història de la ciutat per tornar a impulsar l'accessibilitat, aprofitant la circumstància que el gran repte d'aquest any serà aconseguir l'accessibilitat universal en béns, productes, serveis i entorns abans del 4 de desembre tal com marca la Llei General de Drets de Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social.