COCEMFE treballa perquè el catàleg ortoprotètic es consideri vital perquè les persones amb discapacitat exerceixin els seus drets

L'Associació Amputats Sant Jordi va celebrar ahir el seu 25 Aniversari al recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona.

 

  • Així ho va reivindicar ahir el president de la Confederació, Anxo Queiruga, durant la celebració a Barcelona del 25 Aniversari de l'Associació Amputats Sant Jordi, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

 

 

Barcelona, 11 de juliol del 2017.- El president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, va reivindicar ahir que el catàleg ortoprotètic s'ajusti a les necessitats de les persones amb discapacitat perquè “no es tracta de cap luxe i per tant ha de respondre a les veritables necessitats de les persones del nostre grup social”.

 

“El catàleg ortoprotètic és una qüestió que preocupa, i molt, a COCEMFE. No se li concedeix la importància que veritablement té al fet que les persones amb discapacitat puguem comptar amb els suports més apropiats per desenvolupar-nos en totes les facetes de la vida”, va afirmar.

 

El president de COCEMFE va donar veu d'aquesta manera a les peticions del sector per millorar el catàleg ortoprotètic actual, en el qual està treballant la Confederació, acabant amb les restriccions actuals.

 

Anxo Queiruga va fer aquestes declaracions ahir a Barcelona on va assistir al costat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, la presidenta de COCEMFE Barcelona, Pilar Díaz, i la presidenta d'Amputats Sant Jordi, Marta Canas, a la celebració del 25è Aniversari d'aquesta associació que tal dia com ahir, fa vint-i-cinc anys, va néixer a l'Hospital de Sant Pau.

 

Durant la seva intervenció, Queiruga va afirmar que “el moviment associatiu és fonamental per aconseguir una societat més inclusiva”, i va agrair a Amputats el treball que realitza des de fa un quart de segle perquè les persones amb amputació, agenèsia i altres discapacitats físiques trobin resposta a les seves necessitats i puguin exercir plenament els seus drets.

 

Per la seva part, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va explicar que a l'últim Consell Interterritorial celebrat el passat 21 de juny, es va acordar el Projecte d'Ordre pel qual s'actualitza el catàleg comú en la prestació ortoprotètica, que actualitza i amplia el catàleg de productes ortoprotètics inclosos a la cartera comuna del Sistema Nacional de Salut, es contemplarà la fibra de carboni i de titani i es valorarà la inclusió de pròtesi d'última generació.

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va transmetre als assistents un missatge d'agraïment i va ressaltar que el Govern està proposant tirar endavant un projecte de Llei per a la Igualtat de tracte i la no discriminació, "amb l'aspiració que sigui pionera", i va remarcar la voluntat de continuar treballant perquè "quan pensem en la innovació i la tecnologia, aquesta arribi a tothom, i quan diem tothom és tothom".

 

Nova federació estatal i reconeixements

 

La celebració d'Amputats Sant Jordi va ser el marc en el qual es va presentar ahir la Federació Estatal d'Associacions de Persones amb Discapacitat i Agenèsia formada per les associacions Amputats Sant Jordi, Adampi Aragó i Super Are. Aquesta nova federació, tal com va dir el seu president, José Antonio Martín, "neix amb la intenció de representar les prop de 150.000 persones que presentem aquestes deficiències i amb la finalitat d'atendre les necessitats d'aquest important col·lectiu de persones i contribuir a la millora de la seva qualitat de vida".

 

En el transcurs de l'acte, que va comptar amb més de 200 assistents, també es va realitzar un reconeixement a Pilar Díaz, presidenta actual de COCEMFE Barcelona que durant 14 anys ha presidit Amputats Sant Jordi, a Ramon Nicolau, fundador d'Amputats, i a la Fundació MRW que des de fa una dècada col·labora de manera altruista amb l'entitat en l'enviament de pròtesi a zones del món en conflicte o països en vies de desenvolupament.

 

Tos tres van rebre una litografia especial per a l'ocasió cedida per Javier Mariscal amb la imatge de Petra, la mascota dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92.