Montserrat Pallarès defensa l'Autonomia Personal en el seminari de Ceapat

  • COCEMFE Barcelona participa en la taula sobre Autonomia Personal del seminari web de Ceapat

El Centro de Referencia Estatal de Autonomía Personal y Ayudas Técnicas, Ceapat, dependent de l'Imserso, ha organitzat la primera edició dels seminaris web "Accessibilitat per dret", en la qual ha participat la presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès. L'objectiu d'aquests seminaris és oferir un espai de trobada, informació i debat sobre temes d'actualitat relacionats amb la promoció de l'autonomia personal, l'accessibilitat, les tecnologies i els serveis públics per a totes les persones.

En la taula sobre autonomia personal Montserrat Pallarès va compartir xerrada amb Álvaro Galán, coordinador de Projecte Aliances amb el talent de Fundació ONCE i Myriam Arnáiz, directora tècnica de l'Àrea d'Autonomia Personal i Vida Independent de PREDIF. Pallarès va denunciar que a Espanya hi ha milers de persones amb discapacitat que no poden desenvolupar-se de manera independent: "Segons dades de COCEMFE de desembre 2020 en l'Estat Espanyol es comptabilitzen més de 100.000 persones tancades en els seus domicilis a causa de les barreres arquitectòniques".

La presidenta de COCEMFE Barcelona va explicar diverses iniciatives que des de l'entitat s'estan portant a terme en pro de l'Autonomia Personal, com el "I Congrés estatal sobre el Dret a l'Autonomia Personal. Discapacitat física i orgànica, envelliment i cronicitat", que va reunir més de 550 congressistes, o el manifest 'L'Autonomia Personal, una qüestió de justícia i igualtat', al qual s'han adherit nombroses entitats del Tercer Sector i amb el qual s'ha demanat el compromís dels partits polítics.

Pallarès ha plantejat el marc de l'Agenda 2030 com una oportunitat que "pot accelerar la fi de la injustícia i la desigualtat i la millora de les condicions de vida d'aquest grup social". També ha apel·lat a l'empatia: "L'ajuda més gran sociosanitària, la millor manera d'eliminar barreres, la font més gran d'oportunitats. I encara avui, el repte més gran per a COCEMFE i el seu Moviment Associatiu. Per a la garantia dels nostres drets, la sensibilització és tan important com la llei".

Montserrat Pallarès ha finalitzat la seva intervenció amb una anomenada a l'acció per a no deixar a ningú enrere: "No tenim temps a perdre, perquè com més temps deixem passar, més pobresa, més desigualtats, menys autonomia personal, menys salut, menys benestar, menys prosperitat, menys justícia...".