Oberta la inscripció a la jornada ‘Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu. Què fer a partir del 5 de desembre?' organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana i COCEMFE Barcelona

  • La jornada se celebra el dia 19 a l'Ateneu Barcelonès en horari de 10 a 13.30 hores.
  • La inscripció a la jornada, que se celebrarà en horari de matí, és gratuïta i ja està oberta. L'aforament és limitat, per la qual cosa es requereix inscripció prèvia que es pot fer en aquest enllaç.
  • Hi participen Carles McCragh, president del Consell de l'Advocacia Catalana, Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Barcelona, Luis Cayo Pérez, president de CERMI, Anxo Queiruga, president de COCEMFE Espanya, Andreu Orofino, advocat especialista en temes de discapacitat, Jordi Puigvert, advocat, Ramon Lamiel, Gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, Roser Rogié, presidenta de COCEMFE Catalunya, Maria Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona i Antonio Guillén, president de COCARMI.
 

COCEMFE Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana organitzen conjuntament el dimarts 19 de desembre a l’Ateneu Barcelonés (c/ de la Canuda núm. 6 de Barcelona) la jornada ‘Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu. Què fer a partir del 5 de desembre’, amb la que reflexionarem amb experts del món del Dret, la Discapacitat i l’Administració més propera què passarà després del 4 de desembre.

 

Com és conegut, la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social estableix el 4 de desembre de 2017 l'horitzó temporal perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles conformement a les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal.

 

Per tant, amb aquesta triple mirada volem abordar, des de l’àmbit social, el marc legal existent i com afecta el seu incompliment a les persones amb discapacitat; des de l’àmbit jurídic, possibles escenaris per la seva exigibilitat i des de l’àmbit municipal, com, d’una banda, aquesta realitat determina les oportunitats i les limitacions a les ciutats, i de l’altre, conèixer els trets principals del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona 2018-2026.

 

La inscripció a la jornada, que se celebrarà en horari de matí, és gratuïta i ja està oberta. L'aforament és limitat, per la qual cosa es requereix inscripció prèvia que es pot fer en aquest enllaç.

 

Programa

 

Hi participen Carles McCragh, president del Consell de l'Advocacia Catalana, Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Barcelona, Luis Cayo Pérez, president de CERMI, Anxo Queiruga, president de COCEMFE Espanya, Andreu Orofino, advocat especialista en temes de discapacitat, Jordi Puigvert, advocat, Ramon Lamiel, Gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, Roser Rogié, presidenta de COCEMFE Catalunya, Maria Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona i Antonio Guillén, president de COCARMI.

 

Amb aquesta jornada, volem defensar l’accessibilitat universal, reconeguda en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides a la qual COCEMFE Barcelonas’ha sumat aquest any impulsant la Declaració de Barcelona, un manifest en defensa de l’accessibilitat universal com a contribució al bé comú a la que t’hi pots sumar.

 

Per a COCEMFE Barcelona alhora representa la culminació de les activitats realitzades durant el 2017 entorn la Declaració de Barcelona, així com la manifestació pública del nostre reconeixement i agraïment a les persones, institucions públiques i privades i el conjunt de les organitzacions que s’han adherit a la mateixa.