Tarragona acull la primera jornada de l’esport integrat

Tarragona ha acollit, aquest dimecres 28 d’octubre, la primera Jornada d’Esport Integrat. L’acte s’ha realitzat amb l’objectiu de difondre les normes de l’Esport Integrat, un nou concepte esportiu que pretén fomentar la pràctica d’esport amb persones amb discapacitat i sense. L’esdeveniment, organitzat per la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017, ha comptat amb les disciplines de TIn Basket, Futbol, Tennis Taula, Tir a l’Arc, Esgrima i Pàdel.

Durant tot el matí, més de 100 participants de l’escola SOLC, Fundació ONADA, Fundació Pere Mata, el Centre d’Educació Especial Verge de la Cinta, esportistes de la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, voluntaris de Tarragona 2017 i alumnes de l’Institut Cal·lípolis han participat en aquest esdeveniment esportiu.

A l'acte inaugural  hi han assistit el Segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, la Presidenta de la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Emília Altarriba, la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, MªÀngels González, la Directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell i la Directora dels Serveis Territorials d’Esport a Tarragona, Gemma Solé. Després de l’acte inaugural, les autoritats han pogut veure en primera persona com s’estaven desenvolupant les diferents modalitats esportives d’esport integrat.

Al llarg de la jornada, tots els participants han passat per les diferents disciplines, un fet que els va servir per a poder veure les normes principals d’aquests esports i poder seguir amb la pràctica un cop finalitzada la jornada. La trobada ha comptat amb la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Complex Educatiu de Tarragona, els alumnes del cicle formatiu de l’Institut Cal·lípolis, la Lliga d’Afectats Reumatològics, la Xarxa Solidària per la Igualtat, Cocemfe i Fundació ONCE.

Aquesta jornada d’exhibició és fruit del projecte europeu "European day of integrated sport" en el qual la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 van participar conjuntament el mes de maig amb entitats d'Alemanya, Romania, Lituània, Bulgària, França, Polònia, Grècia, Portugal, Turquia, Eslovàquia.

El projecte, coordinat per l’associació italiana CSEN (National Educational Sport Centre), tenia com a objectiu la discussió i elaboració de normatives sobre diverses modalitats d’esport integrat i aplicar-les en la realització d'una jornada d'exhibició i competició d’esports integrats simultàniament en diverses ciutats italianes, que posteriorment cada país participant replicaria en el seu territori.  La jornada a Itàlia es va celebrar el  23 de maig (Dia Europeu de l’Esport Integrat) en un total de 12 ciutats del país amb la participació d’esportistes amb i sense discapacitat dels països col·laboradors. L'objectiu principal que perseguia aquest projecte era el de promoure l'esport integrat i consensuar una normativa unificada a nivell internacional que pugui ser assumida per les federacions esportives de cada país. La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 van ser les úniques entitats d’Espanya participants en aquest projecte.

Via: Federación MESTRAL-Cocemfe Tarragona