Aforament complet a les XII Conferències de l'Associació Catalana de Lupus

  • Conèixer i divulgar els últims avanços en recerca, diagnòstics i tractaments és el seu principal objectiu.

  • Participaran els especialistes Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoinmunes de l'Hospital Clínic de Barcelona; Tarek Salman, adjunt del Servei de Reumatología de l'Hospital del Mar; Olga Araujo, adjunta del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i Gerard Espinosa, del Servei de Malalties Autoinmunes de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Barcelona, 10 de novembre de 2017. - L'Associació Catalana de Lupus I.G. celebra aquest dissabte dia 11 la seva “XII Jornada de Conferències sobre el Lupus” amb l'objectiu de divulgar en què consisteix aquesta malaltia i donar a conèixer els últims avanços científics entorn de la mateixa.

 

Les jornades, tal com explica Pilar Lucas Plaza, presidenta de l'entitat, "pretenen sobretot saber en quin punt estem en la recerca del lupus i els seus avanços i també ampliar tot el que sabem sobre el diagnòstic i tractament". També es vol ajudar a les persones afectades per Lupus a conèixer la malaltia i a aprendre a conviure amb elles per millorar la seva qualitat de vida.

 

Programa de la jornada
La jornada, que se celebrarà en la Sala Laboratoris Novartis (Gran Via de les Corts Catalanes,764), començarà a les 10.00 hores amb la inauguració a càrrec de Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Catalunya, Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoinmunes de l'Hospital Clínic de Barcelona i Pilar Lucas Plaza, presidenta de l'Associació Catalana de Lupus.

 

Tot seguit la inauguració, se celebrarà la primera taula rodona ‘Quan el Lupus afecta el pulmó i el cor”, moderada pel doctor Cervera i amb la participació de Tarek Salman, adjunt del Servei de Reumatología de l'Hospital del Mar que parlarà sobre “Afectació pleuro-pulmonar en el Lupus” i la doctora Olga Araujo, adjunta del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona, que abordarà el tema “Lupus i problemes cardiovasculars”.

 

El programa seguirà a les 11.45 amb una xerrada en la qual sota el títol “Advocat tinc una pregunta per a vostè”, advocats experts de la Campmany Advocats, respondran als dubtes i qüestions dels assistents.

 

A les 12.15 serà la doctora Araujo l'encarregada de moderar la segona taula rodona titulada “A la recerca de la qualitat de Vida”, en la qual participaran el doctor Cervera, que abordarà el tema "Fatiga i qualitat de Vida en el Lupus" i el doctor Gerard Espinosa, del Servei de Malalties Autoimmunes de l'Hospital Clínic de Barcelona, que tractarà la qüestió “Em prenc les meves pastilles?”. En finalitzar aquesta segona taula, es procedirà a la clausura de la jornada.

 

Enfortir llaços
A més del caràcter divulgatiu, la jornada és una bona ocasió per compartir coneixement i enfortir llaços entre els afectats, familiars i amics.

Per a aquesta dotzena jornada l'Associació Catalana de Lupus ja té l'aforament complet, la qual cosa indica l'interès d'aquestes.