Amputats Sant Jordi reconeix els 14 anys de treball de Pilar Díaz al capdavant de l'entitat en la celebració del seu 25è Aniversari

 Pilar Díaz López, presidenta de COCEMFE Barcelona, va ser homenatjada ahir a l'acte del 25 Aniversari de l'Associació Amputats Sant Jordi, que va presidir durant 14 anys.
  • Amputats també va homenatjar a Ramón Nicolau, fundador d’Amputats, i a la Fundació MRW, que col·labora amb l'associació en un projecte de cooperació internacional des de fa una dècada.

  • L'esdeveniment va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, la presidenta d’Amputats Sant Jordi, Marta Canas, i el president de la Federació Estatal d'Associacions de Persones amb Discapacitat i Agenesia José Antonio Martín.

 

 

Barcelona, 11 de juliol del 2017.- L'actual presidenta de COCEMFE Barcelona, Pilar Díaz, va rebre ahir un homenatge pel seu treball al capdavant de l'Associació Amputats Sant Jordi que ha presidit durant 14 anys. El reconeixement va tenir lloc durant la celebració del 25 Aniversari de l'associació que es va celebrar ahir a la tarda al Recinte Modernista de Sant Pau amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

 

Pilar Díaz va entrar en Amputats l'any 2001 i va arribar a presidenta el 2002. Des de llavors, ha presidit l'entitat fins a 2016, quan va prendre el relleu l'actual presidenta, Marta Canas, la qual va destacar ahir que Amputats no hauria arribat fins on es troba avui sense el treball incansable de Pilar Díaz.

 

Durant les seves emotives paraules, Pilar va explicar com el treball de persones que no coneixia -- com el de la treballadora social que li va prestar suport en els mesos posteriors a la seva amputació i el d'un voluntari que es va dedicar durant un any a acompanyar-la diàriament a la seva rehabilitació i a portar al seu fill al col·legi-- va ser crucial perquè ella iniciés el seu treball en Amputats. També va destacar la labor i l'ànim de Carlos Lázaro, Tresorer de l'entitat, per iniciar aquest camí.

 

A més de Pilar, ahir van ser distingits Ramón Nicolau, fundador d’Amputats, i la Fundació MRW que des de fa una dècada col·labora de manera altruista amb l'entitat en l'enviament de pròtesi a zones del món en conflicte o països en vies de desenvolupament.

Tos tres van rebre una litografia especial per a l'ocasió cedida per Javier Mariscal amb la imatge de Petra, la mascota dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92.
 

L'esdeveniment va comptar amb més de 200 assistents i la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, i el president de la Federació Estatal d'Associacions de Persones amb Discapacitat i Agenesia José Antonio Martín.