COCEME mobilitzarà la societat civil per a reivindicar el dret a l’autonomia personal

 COCEME mobilitzarà la societat civil per a reivindicar el dret a l’autonomia personal
  •  El pròxim 22 de febrer, a les 10.00 hores al Congrés dels Diputats, COCEMFE organitza un debat amb representants de la societat civil i la política sobre el dret a l'autonomia personal, i presentarà el manifest ‘L'Autonomia Personal, una qüestió de justícia i igualtat’.

 

 Barcelona, 19 de febrer de 2019.-  El pròxim 22 de febrer, a les 10.00 hores al Congrés dels Diputats, COCEMFE organitza un debat amb representants de la societat civil i la política sobre el dret a l'autonomia personal, i presentarà un manifest reivindicatiu al qual s'han adherit diferents institucions.

 

Aquesta jornada serà l'inici d'una sèrie d'accions conjuntes amb el conjunt dels agents socials involucrats en aquest dret bàsic, que culminarà en el Congrés sobre el ‘Dret a l'Autonomia Personal. Discapacitat física i orgànica, envelliment i cronicitat’ que se celebrarà a Barcelona el mes d'octubre.

 

El manifest ‘L'Autonomia Personal, una qüestió de justícia i igualtat’ demanda als poders públics i a la societat la posada en marxa de les mesures necessàries perquè tota la ciutadania, independentment de la seva condició, pugui exercir el seu dret a l'autonomia personal, ja que afecta qualsevol persona durant el seu cicle de vida.

 

La presentació del manifest la farà en Anxo Queiruga, president de COCEMFE; Paca Tricio, presidenta de Mayores UDP; Manuel Armayones, director del comitè científic del Congrés Dret a l'Autonomia Personal, i compta amb el suport de Federico Mayor Zaragoza, copresident del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança de Civilitzacions, membre honorari del Club de Roma i exdirector General de la Unesco 1987-1999 que estarà present a través d'un comunicat en vídeo.

 

A continuació hi haurà intervencions de representants de diferents col·lectius vinculats a l'autonomia personal i dels partits polítics amb representació parlamentària.