COCEMFE Barcelona col·labora en el projecte solidari BrainXPerience

COCEMFE Barcelona col·labora en el projecte solidari BrainXperience 2017
  • RODA DE PREMSA. 20 de juliol a Port Fòrum. Presentació de BrainXperience, un repte històric esportiu que consistirà a donar la volta a la península Ibèrica en moto nàutica.
  • El 31 de juliol s’inicia la travessia solidaria BrainXperience 2017 a Fuenterrabía i finalitza el 15 de agost a Barcelona.

 

 

Barcelona 18 de juliol de 2017.- BrainXperience 2017 es una travessia nàutica extrema en moto d’aigua amb finalitat solidaria impulsada per Joaquín Inglada.

Aquest any 2017 el repte solidari que s'ha proposat Joaquín Inglada, -una persona amb discapacitat, que l'ha convertit en motor vital de superació-, serà donar la volta a la península ibèrica. Un repte que durarà 15 dies, amb jornades de fins a 200 milles nàutiques, recorrent tota la costa cantàbrica, atlàntica i mediterrània. La travessia s'inicia el 31 de juliol a Fuenterrabía, al riu Bidasoa (País Basc) i conclourà el 15 d'agost al Port Fòrum de Barcelona. El seu objectiu: donar visibilitat a aquelles entitats que realitzen destacades accions d'ajuda humanitària per les persones més desafavorides o amb dificultats on la finalitat és el benefici social i col·lectiu així com recaptar fons per les seves missions i projectes.

Amb BrainXperience, Joaquín s'ha convertit en “ l’ambaixador de l'accessibilitat universal " de la nostra Federació.

BrainXperience recapta fons a favor de la Fundación Doctor Clavel que du a terme missions periòdiques de cirurgia en països en vies de desenvolupament i també per la Fundación Isabel Gemio, que destina recursos a investigar distròfies i malalties neuromusculars.

BrainXperience exerceix també d'altaveu de la tasca que realitzen entitats com:

- Amputats Sant Jordi (ASJ) associació dedicada a donar suport a persones amb diversitat funcional física i les seves famílies per aconseguir la plena integració en la societat.

- Institut Desvern de Protética, especialitzats en la millora de la qualitat dels serveis protèsics i amb projectes de voluntariat en països del tercer món.

- Ottobock, el fabricant de pròtesi que té com a missió la millora de la mobilitat de les persones amb impediments, en aquesta edició dóna suport amb tots els seus recursos a la causa solidària de Joaquín Inglada.

El projecte BrainXperience també està recolzat per la  Federació Catalana de Motonàutica i compta amb la col·laboració de la Federación Española de Motonáutica i de Port Forum Barcelona, la base nàutica d'aquest projecte, un port totalment adaptat per a la pràctica de l'esport de persones amb discapacitat.

El repte solidari de Joaquín Inglada tindrà el suport des de terra amb l’experimentat pilot  Juan Félix Bravo, campió del món i rècord Guinness amb moto d'aigua, que ja va participar en la primera BrainXperience Barcelona-Sevilla 2016.