COCEMFE Barcelona coorganitza una jornada sobre salut mental i discapacitat a través de la Càtedra de la UOC

  • L'acte s'emmarca en La Marató de TV3, que enguany vol promoure la sensibilització social i la investigació sobre salu mental
  • La jornada preveu donar respostes i reflexionar sobre com la tecnologia pot impulsar els reptes que presenta la tríada entre salud mental, discapacidad y solitud. 

La Càtedra UOC-COCEMFE Barcelona per a l'Autonomia Personal i la Salut Digital organitza la jornada 'Soledat, discapacitat i salut mental: realitats i necessitats', que busca reflexionar i debatre sobre aquests tres conceptes amb una base d'evidència científica. L'acte, que tindrà lloc el dijous 16 de desembre al Palau Macaya, està emmarcat en l'espai de debat que genera La Marató de TV3, que enguany té l'objectiu de promoure la sensibilització social i la recerca sobre salut mental.

La pandèmia ha tingut un greu impacte emocional per a moltes persones, el canvi de rutines, la incertesa, l'afectació de les restriccions en les relacions socials i, en molts casos, l'afectació directa a la salut han provocat sentiments d'angoixa i de solitud. Aquestes situacions s'agreugen quan parlem de gent gran i persones amb discapacitat.

La jornada preveu donar respostes i reflexionar sobre com la tecnologia pot impulsar els reptes que presenta la tríada entre salut mental, discapacitat i soledat.

En aquesta sessió participaran Joan Ramon Riera, regidor de l'Ajuntament de Barcelona; Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona; els codirectors de la Càtedra, Manuel Armayones i Antoni Blanco; i Jordi Tudela, Gerent del IMPD de l'Ajuntament de Barcelona, entre altres. Les ponències estaran a càrrec de la doctora Beni Gómez-Zúñiga, membre del grup de recerca PSiNET (Psicologia, Salut i Xarxa) i professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC; la doctora Mònica Cerdán Chiscano, professora dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC i membre del grup de recerca i2TIC; i David Camps, director de Comunicació i Màrqueting de la Fundació DKV Integralia.

Un any de la Càtedra UOC-COCEMFE per a l'Autonomia Personal i la Salut Digital

La Càtedra UOC-COCEMFE per a l'Autonomia Personal i la Salut Digital, que acaba de complir un any, investiga de quina forma els hàbits saludables, la tecnologia i els factors socials poden facilitar més autonomia al llarg del cicle de vida i promou la recerca transdisciplinària sobre la capacitat dels éssers humans d'afrontar els reptes físics, psíquics i socials de les persones en situació més vulnerable.

 

Soledat, discapacitat i salut mental: realitats i necessitats

16-12-2021

18:00

Palau Macaya: Passeig de Sant Joan, 108, 08037 Barcelona

Online: Youtube

Més informació i inscripcions