COCEMFE Barcelona exigeix el compliment de la Llei sobre Discapacitat

 “Per un futur per a totes les persones” és el títol del manifest de les persones amb discapacitat física i orgànica amb el qual COCEMFE i les seves entitats, entre elles COCEMFE Barcelona, volen comunicar públicament les seves propostes per acabar amb la vulneració de drets, llibertats i igualtat d'oportunitats d'aquest grup social.
  • Manifest “Per un futur per a totes les persones”

  • COCEMFE Barcelona fa públic el manifest de COCEMFE amb les propostes de futur de les persones amb discapacitat física i orgànica.

  • COCEMFE i les seves entitats reivindiquen accessibilitat universal, una atenció sociosanitària personalitzada i major suport i visibilitat de la discapacitat orgànica.

  • El moviment associatiu aposta pel reconeixement oficial dels drets de totes les persones amb discapacitat i un sistema d'infraccions i sancions que els garanteixi.

 

 

Barcelona, 30 de novembre de 2017.  COCEMFE Barcelona reivindica el compliment de tots els articles de la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva inclusió social, en el marc del Dia Internacional i Europeu de les persones amb discapacitat que es commemora el proper 3 de desembre.

 

“Per un futur per a totes les persones” és el títol del manifest de les persones amb discapacitat física i orgànica amb el qual COCEMFE i les seves entitats, entre elles COCEMFE Barcelona, volen comunicar públicament les seves propostes per acabar amb la vulneració de drets, llibertats i igualtat d'oportunitats d'aquest grup social.

 

Segons aquest document, “la falta d'unes polítiques socials veritablement compromeses amb els problemes de les persones, l'incompliment crònic de la normativa sobre discapacitat i l'absència d'un sistema eficaç d'infraccions i sancions” motiven el “dèficit estructural” que impedeix “la participació en totes les activitats i facetes de la vida” de les persones amb discapacitat.

 

En el marc de la finalització del termini legal perquè tot sigui accessible el 4 de desembre de 2017, COCEMFE Barcelona fa una crida a la responsabilitat que en aquest sentit tenen les administracions públiques, empreses, prestadors de serveis, mitjans de transport i mitjans de comunicació.

 

“El 4 de desembre d'aquest any tornarem a comprovar com garantir els nostres drets i llibertats no és una prioritat, perquè Espanya segueix sent un país replet de barreres. Després de tants anys esperant, ja és hora que les administracions prenguin les regnes i assegurin d'una vegada per sempre el compliment de la llei”, indica el president de COCEMFE, Anxo Queiruga.

 

En aquest sentit, el moviment associatiu de les persones amb discapacitat reivindica l'engegada d'un sistema d'infraccions i sancions que sigui veritablement eficaç i disposi dels mecanismes necessaris per garantir el compliment de la normativa.

 

A més, entre les propostes que recull el document figura el reconeixement oficial dels drets de totes les persones amb discapacitat física i orgànica, a través de la regulació d'un barem de valoració del grau de discapacitat que proporcioni una cobertura justa i equitativa i compleixi amb els criteris de la Classificació Internacional del Funcionament, de la Discapacitat i de la Salut (CIF).

 

El manifest reivindica una major “conscienciació sobre l'existència de les discapacitats orgàniques, que en ser aparentment invisibles són, en moltes ocasions, les més oblidades pels mitjans de comunicació, les polítiques públiques i la població en general”.

 

També apunta a la importància d'una atenció sociosanitària coordinada, continuada i personalitzada, que busqui mantenir uns estàndards de qualitat de vida de totes les persones adequats, recolzant-se en la recerca i les noves tecnologies.
 

 

Manifiest en PDF