COCEMFE Barcelona, Obra Social “la Caixa” i el Consorci de la Zona Franca s'uneixen per impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en el marc industrial

Imatge de la visita a les obras del que serà el nou Punt Incorpora a la Zona Franca de Barcelona.
  • Nou Punto Incorpora en el marc del conveni estatal entre l'Obra Social 'la Caixa' i COCEMFE, impulsa aquest servei per a les empreses ubicades al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona on es concentren prop de 300 empreses.
  • El Punto Incorpora s'obrirà pròximament amb la previsió d'integrar al mercat laboral ordinari entre 40 i 60 persones a l'any. 

 

Barcelona, 9 d’abril de 2018.-  La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha visitat aquest matí a la Zona Franca de Barcelona les obres del Punto Incorpora per a la integració de persones en situació de vulnerabilitat, que es posarà en marxa gràcies a un acord de col·laboració entre el Consorci de la Zona Franca, l'Obra Social "la Caixa" i COCEMFE Barcelona.

 

Aquest nou Punto Incorpora estarà gestionat per la Federació d'entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret COCEMFE Barcelona, ​​que s'ha sumat al Programa Incorpora de "la Caixa" per impulsar la integració laboral al mercat ordinari de persones amb discapacitat.

 

Per dur endavant el projecte, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i COCEMFE Barcelona han signat un conveni de col·laboració que permetrà la seva posada en marxa en un local de 188 metres quadrats ubicat a l'Edifici BP del Consorci, al número 19 del carrer 60 del polígon industrial.

 

El nou Punto Incorpora comptarà en la seva obertura amb 4 professionals: un consultor comercial que realitzarà la prospecció empresarial; una treballadora social, que facilitarà la capacitació i apoderament de les dones amb discapacitat que hi participin; un terapeuta ocupacional que realitzarà els itineraris adaptats i un administratiu. La previsió és integrar al mercat laboral ordinari entre 40 i 60 persones a l'any.

 

UN PUNTO INCORPORA EN UN ÀREA INDUSTRIAL

 

En la presentació s'ha destacat la posició estratègica d'aquest Punto Incorpora en situar-se a la zona industrial de la Zona Franca de Barcelona, on es concentren prop de 300 empreses a les quals prestarà un servei gratuït i especialitzat de preselecció de personal qualificat; a més, les empreses participants estarien exercint les seves polítiques de Responsabilitat Social Empresarial en matèria d'integració laboral, demostrant així el seu compromís real amb la inclusió de les persones amb discapacitat.

 

Al costat de l'important parc empresarial de la Zona Franca de Barcelona, podran beneficiar-se del Punto Incorpora altres institucions situades aquí com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que suma 36 municipis.

 

La ministra Dolors Montserrat ha ratificat “el compromís d'aquest govern amb l'ocupació per a les persones amb discapacitat”. La ministra ha afegit que “és una prioritat seguir batent rècords” i ha explicat que l'any 2017 s'han fet més de 300.000 nous contractes per a persones amb discapacitat, “ja hi ha a Espanya un milió de persones amb discapacitat treballant i potenciant el seu talent”.

 

Per a la ministra això és possible gràcies a les mesures engegades pel govern entre les quals ha destacat que totes les empreses que vulguin contractar amb les administracions públiques tenen l'obligació de complir amb la reserva del 2% dels llocs de treball per a persones amb discapacitat, i que l'administració pública ha de reservar entre el 7% i el 10% dels contractes.

 

Ha volgut destacar la reserva del seu ministeri del 7% de les places MIR a persones amb discapacitat, que aquest any ha suposat el major nombre de places reservades, arribant a les 563. Una iniciativa que ha estat premiada per CERMI en la categoria d'inclusió laboral. Així mateix, la ministra ha recordat que “seguim treballant per la inclusió de les persones amb discapacitat, en iniciatives com a CV ANONIMO, perquè es prevalgui el talent i la capacitat”.

 

Amb el Punto Incorpora, COCEMFE Barcelona continua amb la seva tasca de promoció i defensa dels drets de les persones amb discapacitat, en aquest cas afavorint un dret fonamental com és el treball. A més, ho fa seguint un model col·laboratiu en el qual al costat de la Fundació Bancària “la Caixa” i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona posen a la disposició de les empreses els perfils professionals més adequats a les seves necessitats, donen compliment a la legalitat en afavorir la integració social de les persones amb discapacitat i contribueixen a impulsar la responsabilitat social corporativa.

 

El programa Incorpora de "la Caixa" ofereix a les empreses un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa, centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

 

Aquest programa d'integració laboral de l'Obra Social "la Caixa", en marxa des de 2006, es dirigeix prioritàriament a persones amb discapacitat, parats de llarga durada, ex reclusos, immigrants, joves en risc d'exclusió i víctimes de la violència de gènere, entre altres col·lectius.

 

El programa d'integració laboral de l'Obra Social "la Caixa" va facilitar en 2017 7.500 llocs de treball a persones vulnerables a Barcelona. Això va ser possible gràcies a la implicació de més de 1.900 empreses barcelonines en aquest projecte de responsabilitat social corporativa i a la col·laboració de 89 entitats socials, encarregades de desenvolupar Incorpora a la província.

 

Per la seva banda, el Consorci de la Zona Franca, reforça amb el seu suport al Punto Incorpora la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per la qual ha decidit dedicar un 10% dels seus beneficis anuals a polítiques socials com la promoció d'habitatge assequible, el suport a organitzacions no governamentals amb finalitats solidàries i la promoció de l'equiparació de gènere i de la igualtat d'oportunitats en els col·lectius desfavorits.

 

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una entitat pública creada en 1916 pel govern d'Espanya, l'Ajuntament de Barcelona i les entitats econòmiques de la ciutat. Gestiona el polígon industrial de la Zona Franca, la seva Zona Franca Duanera i és un dinamitzador econòmic de l'àrea metropolitana barcelonina amb la promoció de sòl urbà i industrial, edificis singulars i l'organització d'esdeveniments firals d'interès logístic i immobiliari.