COCEMFE Barcelona ofereix nous serveis per a persones amb discapacitat, empreses i institucions

COCEMFE Barcelona ofereix nous serveis per a persones amb discapacitat, empreses i institucions
  • Apoderament de dones, educació inclusiva, assessorament en matèria d'accessibilitat i inserció sociolaboral són les àrees en les quals s'ofereixen aquests nous serveis.

 

 

(Barcelona 17 d’octubre de 2018)

COCEMFE Barcelona ha ampliat els serveis que ofereix a persones amb discapacitat física i orgànica, associacions i entitats que tinguin interès a participar-hi, gràcies a la col·laboració que manté amb entitats com l’Obra Social “la Caixa” i també gràcies a la participació en els programes a escala estatal que COCEMFE té en marxa.

 

En concret, durant els últims mesos COCEMFE Barcelona té en marxa els següents serveis:

 

“Programa d’Apoderament i Activació per a l'Ocupació” per a dones amb discapacitat que es desenvolupa gràcies al conveni establert entre l'Obra Social ”la Caixa”, a través del programa Incorpora, i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

 

L'objectiu d'aquest programa és fomentar l'apoderament i potenciar la integració sociolaboral de les dones amb discapacitat a partir de la intervenció grupal i d'itineraris personalitzats; recolzar el desenvolupament de les seves habilitats prelaborals; afavorir la definició d'un objectiu laboral d'acord amb les seves necessitats i desitjos i treballar en l'eliminació dels estereotips relacionats amb el gènere, la discapacitat i l'ocupació.

 

Oficina Tècnica d'Accessibilitat, es tracta d’un programa impulsat en col·laboració amb “la Caixa” per assessorar persones amb discapacitat en relació amb l'accessibilitat en el seu entorn més immediat com associacions, entitats privades, empreses i administracions amb el qual es realitza acompanyament al llarg de tot el procés per al compliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat.

 

Punt Incorpora de "la Caixa" és un servei d'inserció soci laboral per a les persones amb discapacitat o en risc/situació d'exclusió social als quals se'ls ofereix la possibilitat de millorar la seva ocupabilitat mitjançant diferents accions. El seu objectiu és incrementar l’ocupabilitat del col·lectiu de persones amb discapacitat i de les persones en risc o en situació d'exclusió social.

 

Tutors i tutores tecnològiques

Programa Inclou + D, impulsat per COCEMFE i finançat a través del 0,7% de l'IRPF 2017 del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, amb l'objectiu de promoure accions i suports, a través de la tecnologia, que afavoreixin l'autonomia personal de l'alumnat que presenta necessitats educatives específiques per motiu de discapacitat.

 

Amb aquest programa, que es desenvolupa a Barcelona i poblacions properes, es crearà una ‘Xarxa de tutors/es tecnològic/es de suport al Professorat’ per a l'atenció a l'alumnat amb necessitats específiques amb suport de les TIC; es formarà al professorat en l'ús de les tecnologies inclusives; es gestionarà el Banc de Productes de Suport de COCEMFE i finalment s'informarà i sensibilitzarà mitjançant sessions informatives al professorat, alumnat i personal educatiu, sobre aspectes concrets de la discapacitat, accessibilitat i productes de suport.

 

Amb aquest ventall de serveis, tant COCEMFE com COCEMFE Barcelona i les seves entitats col·laboradores volen impulsar la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida i contribuir a millorar la seva qualitat de vida així com a la defensa dels seus drets.

 

Tota la informació d'aquests quatre serveis, objectius, beneficiaris i dades de contacte es troben en la pestanya Serveis de la nostra web http://cocemfe-barcelona.es/serveis

 

Per a més informació:
 

María Cortes Tirado Machado

Dpto. de Comunicació i Imatge

COCEMFE Barcelona

comunicacionbarcelona@cocemfe.es    

933 011 565

http://cocemfe-barcelona.es/es

C/Número 60, núm 18, 1er