COCEMFE Barcelona se suma a la plataforma ‘Unim els tramvies’ per millorar l’accessibilitat al transport de les persones amb discapacitat

COCEMFE Barcelona se suma a la plataforma ‘Unim els tramvies’ per  millorar l’accessibilitat al transport de les persones amb discapacitat

 

  • Demà a les 11 hores se celebrarà una mobilització que sortirà tant de la plaça de Francesc Macià com de la plaça de les Glòries. Des d’aquests dos punts s’iniciarà una marxa per la Diagonal fins al punt de trobada situat a la plaça Verdaguer on es faran diversos actes a les 12 hores.

 

 

Barcelona, 19 de  gener de 2018.-  La Federació d’entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret COCEMFE Barcelona s’ha sumat a la plataforma ciutadana Unim els tramvies per demanar la unió tramviaire per l’avinguda Diagonal llançant aquest manifest i convocant una mobilització per a demà.

 

L'accés al transport i la mobilitat són drets irrenunciables de les persones amb discapacitat i la falta d'accessibilitat als mateixos és un obstacle per participar de manera plena i efectiva en la vida dels nostres municipis. A més, la defensa de mitjans de transport més sostenibles com el tramvia contribueix a millorar la salut de totes les persones en reduir la contaminació.

 

Per tant, des de COCEMFE Barcelona considerem que aquesta unió permetria en primer lloc millorar la mobilitat i la connexió entre els diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que és el mitjà més accessible, també contribuiria a millorar la mobilitat dins la ciutat de Barcelona  i tot plegat milloraria l’accessibilitat al transport de les persones amb discapacitat.

 

D’altra banda, tal com diu el manifest,  aquest projecte permetria “connectar 9 municipis, perquè enllaça el Baix Llobregat amb el centre de la ciutat de Barcelona i amb el Barcelonès Nord, directament, sense transbordaments”; enllaçaria els principals campus universitaris i zones de recerca de la ciutat i ajudaria a connectar de manera més eficient amb altres sistemes de transport com el metro, bus i altres línies de FGC (metro del Vallès).

 

Especialment important és destacar que, tal com diu el manifest, “és el mitjà més accessible (sense rampes ni ascensors) més confortable i més ben valorat pels usuaris”.

 

Per totes aquestes raons, ens hem adherit al manifest i a la mobilització que tindrà lloc demà dia 20 a les 11 hores a la qual animem a assistir a tothom. La mobilització consistirà en una marxa que sortirà de dos punts diferents: la plaça de Francesc Macià i la plaça de les Glòries. Des d’aquests dos punts s’iniciarà una marxa per la Diagonal fins al punt de trobada situat a la plaça Verdaguer, on es faran diversos actes a les 12 hores.