COCEMFE recull signatures perquè les persones amb discapacitat puguin utilitzar totes les gasolineres

COCEMFE ha llançat una campanya perquè les estacionis de servei comptin amb personal destacat permanentment que asseguri l'atenció a les persones amb discapacitat.
  • La Plataforma Gasolineres Ateses i Segures ha presentat la iniciativa “Una signatura per l'ocupació, la inclusió i la seguretat en les estacions de servei”.

  • COCEMFE pretén que les estacions de servei comptin amb personal destacat permanentment que asseguri l'atenció a les persones amb discapacitat.

  • COCEMFE, la seva Fundació i les seves entitats membres autonòmiques i provincials ja han iniciat la recollida de signatures a les seves seus.
     

 

Barcelona, 28 de juliol de 2017.-  Amb l'objectiu d'aconseguir una legislació que asseguri la utilització per part de les persones amb discapacitat de totes les estacions de servei, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) se sumeixi a la iniciativa presentada per la Plataforma Gasolineres Ateses i Segures “Una signatura per l'ocupació, la inclusió i la seguretat en les estacions de servei”.

 

“Les persones amb mobilitat reduïda no podem accedir a les gasolineres desateses i això suposa una vulneració dels nostres drets, que són els mateixos que els de la resta dels consumidors” afirma el president de COCEMFE, Anxo Queiruga.

 

Per això, COCEMFE rebutja el model de negoci d'aquelles estacions de servei que, com que no tenen personal permanentment o en horari nocturn, discriminen les persones que no poden fer gasolina autònomament o no poden accedir als dispositius de cobrament, i restringeixen el seu ús exclusivament a les persones sense mobilitat reduïda.

 

"La inclusió social de les persones amb discapacitat implica disposar dels mateixos drets que té tota la població i, en aquest cas, que puguem triar dins del ventall de possibilitats que tenen tots els consumidors i no dependre de la solidaritat ciutadana d'altres clients per poder fer provisió de", explica el president de l'organització.

 

En aquest sentit, COCEMFE recolza la recollida de signatures promoguda per la Plataforma Gasolineres Ateses i Segures perquè es reguli en una disposició normativa estatal l'obligatorietat que totes les estacions de servei de carburants comptin amb personal destacat permanentment que asseguri una atenció de qualitat i igualitària als/les clients amb discapacitat.

 

Les persones interessades a mostrar el seu suport a aquesta iniciativa, poden acostar-se a signar a alguna de les entitats autonòmiques o provincials membres de COCEMFE. En el cas de COCEMFE Barcelona a la nostra seu  (Carrer 60, nº 19 1er. 08040 Barcelona) o a la de les seves entitats federades.