Comença Apps per a tothom, el primer gran repte per a desenvolupadors compromesos amb una tecnologia accessible i universal

Apps para todos

Apps per a tothom arrencarà el 18 de juny amb un “Ideathon”, una trobada entre desenvolupadors, dissenyadors i ciutadans per compartir idees i començar a desenvolupar aplicacions accessibles per a tothom; seguirà amb una fase d’incubació i desenvolupament dels projectes i una última en la qual podran participar apps acabades i totalment accessibles.

Barcelona, 31 de Maig de 2016.- Crear aplicacions que facin un pas al capdavant i que a més d’intel·ligents facin les ciutats més humanes i accessibles. Amb aquesta vocació s’acaba de llançar Apps per a tothom, un repte dirigit a desenvolupadors d’aplicacions web i mòbils que vulguin crear apps universals, és a dir, accessibles per a totes les persones.

Apps per a tothom està impulsat per COCEMFE Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física i forma part de Smart City Hack (SCH), un projecte que promou arreu del món la implicació dels ciutadans en el disseny de la seva ciutat, mitjançant el desenvolupament de solucions tecnològiques. Amb aquest projecte, tots dos uneixen el seu esforç a fi que aquestes solucions facin les ciutats accessibles i inclusives per a tota la ciutadania, al marge de la seva edat i circumstàncies.

El repte, que coincideix amb el X Aniversari de la Convenció de les Nacions Unides per als drets de les Persones amb Discapacitat, s’ha marcat, entre altres objectius, eliminar barreres i millorar l’accessibilitat TIC, avançar cap al concepte d’accessibilitat universal, garantir a les persones amb discapacitat i a la gent gran una vida autònoma i no condicionada a l’hora de prendre decisions; facilitar els drets de les persones mitjançant un disseny universal i contribuir a eliminar estigmes.

En definitiva, Apps per a tothom és una crida a la comunitat tecnològica per tal que posi el seu talent en el desenvolupament de solucions tecnològiques universals i accessibles per a tota la ciutadania.

Un “Ideathon”, per a tothom

El projecte arrencarà amb un “Ideathon” el 18 de juny a Barcelona, una trobada a la qual estan convidats desenvolupadors, codificadors, dissenyadors, creatius i ciutadans que vulguin contribuir a millorar l’accessibilitat mòbil i web amb les seves idees i les seves apps. Les temes de treball que se’ls hi proposarà són transport urbà, cultura i turisme, salut i benestar i ciutat col·laborativa.

La sessió se celebrarà a l’Institut Municipal de Persones Amb Discapacitat a partir de les 09.30 hores i finalitzarà a les 16.30 de la tarda. Aquesta primera trobada servirà per posar en contacte els participants amb mentors i experts que els guiaran al llarg del procés de creació, des de la idea inicial a l’aplicació real, descarregable i a l’abast de tothom. L’agenda del dia inclou la presentació de recursos, la formació d’equips de treball i el registre dels projectes per començar a treballar. La inscripció per assistir-hi es troba oberta, és gratuïta i es pot fer aquí.

Incubació i competició online

A partir del 18, començarà la fase d’incubació online a la plataforma de Smart City Hack. Aquí, els participants tindran accés a mentories, workshops, webinars i al material que surti d’aquestes sessions per anar millorant la seva aplicació. L’objectiu és que, en acabar la incubació, la idea s’hagi convertit en un producte viable. Aquesta etapa també estarà oberta a la incorporació de projectes que no hagin participat en la fase anterior.

Finalment, seguirà una competició online en la qual públic i jurat triaran les millors apps que competiran en la final d’Apps per a tothom que tindrà lloc al mes d’octubre.

Sobre Smart City Hack i Apps per a tothom

Smart city Hack i Apps per a tothom impulsen el dret a l’accessibilitat mòbil i web mitjançant la col·laboració entre la comunitat tecnològica i els ciutadans per crear noves aplicacions i incorporar a les que ja existeixen els conceptes de disseny i accessibilitat universal. El repte s’incardina entre dues grans metes: d’una banda complir amb els objectius de la Convenció de les Nacions Unides per als drets de les Persones amb Discapacitat, i d’altra, contribuir a millorar la xarxa mundial de smart cities, incorporant-hi el concepte de human cities.

Per ampliar informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació de dotopen al mail [email protected] o al mòbil 676 838 111. També es poden seguir les novetats al Twitter @smartcityhack amb el hashtag #Appsparatodos