Experts en discapacitat i dret aborden les conseqüències de l'incompliment de la llei en matèria d'accessibilitat per a les persones amb discapacitat

 COCEMFE Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana organitzen conjuntament el dimarts 19 de desembre a l’Ateneu Barcelonès la jornada “Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu. Què fer a partir del 5 de desembre?”.

Barcelona, 15 de desembre de 2017.- COCEMFE Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana organitzen conjuntament el dimarts 19 de desembre a l’Ateneu Barcelonès la jornada “Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu. Què fer a partir del 5 de desembre?”, per abordar les conseqüències de l’incompliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social en la qual s'estableix el 4 de desembre de 2017 l'horitzó temporal perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles conformement a les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal.

 

Passada aquesta data, i sense que s'hagi garantit l'accessibilitat per a totes les persones, COCEMFE Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana han organitzat aquesta jornada en la qual participaran els principals representants del sector de la discapacitat d'Espanya i Catalunya, de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, advocats experts en discapacitat i la Síndica de Greuges de Barcelona. Amb aquesta multiplicitat de mirades, s'abordarà el marc legal existent i com afecta el seu incompliment a les persones amb discapacitat, possibles escenaris per a la seva exigibilitat i com aquesta realitat determina les oportunitats i les limitacions a les ciutats.

 

Programa

La inauguració tindrà lloc a les 10:15 hores del matí i anirà a càrrec del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh i la presidenta de Cocemfe Barcelona, Ma. Pilar Díaz.

L'acte, que se celebrarà a l'Ateneu Barcelonès, s'iniciarà amb la conferència 'Estratègia europea, drets i accessibilitat', que impartirà Luis Cayo Pérez, president del CERMI, Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat.

 

Tot seguit, se celebrarà una taula rodona en la qual participaran Anxo Queiruga, president de COCEMFE Espanya, Andreu Orofino i Jordi Puigvert, advocats especialistes en temes de discapacitat; Ramón Lamiel, gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona i Roser Rogié, presidenta de COCEMFE Catalunya que moderarà les intervencions. Finalment, Maria Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona, i Antonio Guillén, president del COCARMI, clausuraran la jornada.

 

Adjuntem el programa de la jornada que es pot consultar aquí.

 CONVOCATORIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:

Inauguració Jornada “Drets, Accessibilitat i compliment normatiu”

DÍA:

19 de desembre (dimarts)

HORA:

10.00 hores: atenció als mitjans // 10.15 hores: Inauguració Jornada

LLOC:

Ateneu Barcelonès, Carrer de la Canuda, 6, BARCELONA

 

 

Nota: Abans de la inauguració, a les 10:00 hores, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, i la presidenta de COCEMFE Barcelona, Ma. Pilar Díaz, atendran els mitjans de comunicació.

 

Per a més informació:

Ma. Cortes Tirado Machado
Gabinet de Premsa, COCEMFE Barcelona
Tel. 676 838 111
[email protected]

 

Magda Pujol
Gabinet de Comunicació, Consell de l’Advocacia Catalana
Tel. 653 399 969
[email protected]