Ja es coneixen les 10 apps finalistes que competiran a la final d’Apps per a tothom
El pròxim 19 d’octubre, Sant Cugat del Vallès acollirà la final del concurs ‘Apps per a tothom’ en la qual competiran les 10 apps finalistes que han superat les diferents etapes d’aquest desafiament promogut per Cocemfe Barcelona dins del marc d’Smart City Hack per impulsar l’accessibilitat tecnològica i la creació de ciutats intel·ligents i humanes.
Els requisits que s’han demanat als participants i que millor han complit les 10 finalistes són aquests: ser accessibles per a tothom, aportar una proposta de valor per a persones amb discapacitat, afavorir la inclusió de persones amb discapacitat auditiva, física, visual i motórica i finalment enquadrar en un d’aquests temes: Turisme & Cultura, Mobilitat Urbana, Salut & Benestar i Ciutat Col·laborativa.
Pel que fa a la seva temàtica, la majoria de les apps que competiran el 19, estan relacionades amb qüestions de salut i benestar, cultura/educació, turisme i accessibilitat; d’altra banda, si ens fixem a la seva procedència, és la següent: Barcelona (4), Madrid (2), Valladolid (1), Cadis (1), Astúries (1) i Regne Unit (1).
Finalistes:
LactApp (Barcelona), una aplicació mòbil capaç de detectar i oferir solucions a les dificultats que poden surgir durant la lactància: està desenvolupada per a Android, iOS HTML5.
Ciudades Patrimonio Accesibles (Valladolid), és una app que dóna als visitants amb discapacitat i altres necessitats, informació sobre les condicions d’accessibilitat de l’oferta turística de les Ciutats Patrimoni. L’aplicació està disponible per a Android i iOS.
MAPP4ALL (Barcelona) és una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes basada en un map que geolocaliza llocs d’interès general amb el seu grau d’accessibilitat universal. L’app s’ha desenvolupat per a Android i iOS.
Blappy (Madrid) és una eina de comunicació desenvolupada per facilitar les conversacions amb un objectiu social: permetre que dues persones, amb independència de la seva llengua i de si tenen o no una discapacitat sensorial, puguin entaular una conversació gràcies a la tecnologia bluetooth del seu dispositiu mòbil. L’app està disponible per a Android.
Aprendices Visuales (Cadis), desenvolupada per a Android i iOS, és una eina que proporciona als nens amb autisme tots els recursos a fi que desenvolupin al màxim el seu potencial.
Special Stories (Durham, UK), és una aplicació per a nens amb necessitats educatives especials (autisme, síndrome de Down, paràlisi cerebral i discapacitat auditiva) que permet crear fàcilment històries pròpies per fomentar la parla i habilitats com la lectura. Aquesta app està disponible per a Android i iOS.
WhatsCine (Madrid) és una app per a Android i iOS que permet gaudir del cinema i la tele a persones amb discapacitat sensorial mitjançant tres sistemes d’accessibilitat integrats en una app completament gratuïta per a l’usuari.
Lazzus (Astúries), és una aplicació per iOS i Android que proporciona un camp de visió virtual per a persones amb discapacitat visual que els hi ajuda a saber què hi ha al seu voltant en temps reial.
Wheris (Barcelona), és un sistema d’impressió i àudio interactius que implementa a les imatges impreses o pistes d’àudio enllaços imperceptibles a l’oïda humà però perceptibles a les càmares i micròfons d’smartphones i tauletes (iPhone i Android). A partir d’una aplicació dissenyada per aquesta funció, permet accedir a continguts web i multimedia on-line. També permet escanejar Codis QR i Codis de Barres.
Familyar (Barcelona), és una app per a Android i iOS que ajuda a evitar la soledat i l’aïllament social de la gent gran, ajudant-los a seguir en contacte amb la família, els amics i el seu entorn social.
Premis
Best App: premi atorgat per la Diputació de Barcelona dotat amb 3.000 euros i una plaça directa per presentar a la Gran Final Internacional d’Smart City Hack 2016 (SCH16), a Smart City World Expo, aquest mes de novembre a Barcelona.
Best New App: premi atorgat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès dotat amb 1.500 euros i la possibilitat de ser una de les finalistes de la Gran Final Internacional de SCH16.
MOST POPULAR App: premi atorgat per COCEMFE Barcelona dotat amb 500 euros i també la possibilitat de ser una de les finalistes de la Gran Final Internacional de SCH16.
Final i registre
La Gala d’Apps per a tothom se celebrarà el pròxim dia 19 d’octubre a partir de les 18.00 hores al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès. El registre ja està obert i es pot fer gratuïtament aquí.
La gala s’ha concebut com a un gran esdeveniment on, a més de l’emoció d’escollir la guanyadora, hi haurà un keynote a càrrec de Ferran Gallego, CEO a Code Factory, i en acabar la vetllada, hi tindrem networking i pica pica.