La BNEW destaca els beneficis empresarials de la inclusió social
- La presidenta de COCEMFE Barcelona va moderar una taula amb la presència de Montserrat Buisan, directora corporativa de programes socials de Fundació La Caixa; Ana Muñoz de Dios Catro, directora general de Fundación Íntegra; i Cristian Rovira Pardo, vicepresident del Grupo Sifu
- La taula sobre la inclusió social va advocar pel compromís de tots els agents implicats.
La Barcelona New Economy Week (BNEW) és un esdeveniment que connecta empreses de diferents sectors, com el logístic, l'immobiliari o la indústria digital, per establir les claus de la nova economia, centrades, entre d'altres, en la sostenibilitat, la mobilitat, el talent i la ciutat. En el marc d'aquesta iniciativa, creada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, s'ha portat a terme una taula rodona sobre inclusió social, moderada per la presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, i amb Montserrat Buisan, directora corporativa de programes socials de Fundació La Caixa; Ana Muñoz de Dios Catro, directora general de Fundación Íntegra; i Cristian Rovira Pardo, vicepresident del Grupo Sifu, com a ponents.
En aquesta trobada es va posar de manifest la rendibilitat social i econòmica d'apostar per la inclusió de persones en risc d'exclusió a les empreses. Tot i que s'ha avançat en els darrers anys, encara costa que moltes companyies hi creguin, com explica Cristian Rovira: "Hem de demostrar des del primer dia que aquestes persones fan bé el servei pel qual se les contracta, no se'ls pressuposa. Falta pedagogia en aquest aspecte". La valoració de les empreses de l'experiència sempre acaba sent positiva i els porta a repetir, relata Ana Muñoz de Dios: "Un cop les tenen a dins descobreixen que són les persones més treballadores i implicades en la feina i et demanen més gent".
Per a Montserrat Buisan la clau per a la inclusió social està en el compromís de tots els agents implicats: "Les necessitats emergents requereixen aliances intersectorials entre l'empresa, l'administració pública, les entitats i la societat. S'han de situar les persones en el centre". També es va exigir el compliment de la llei que obliga que les empreses públiques i privades amb més de 50 treballadors/res tinguin com a mínim un 2% de persones amb discapacitat a la plantilla, quelcom que sovint no es compleix, ni tan sols a l'administració.