TERCER CONGRÉS DE LES ASSOCIACIONS DE BARCELONA

Portàvem temps esperant donar-vos aquesta notícia: arrenca el Tercer Congrés de les associacions de Barcelona. I ho fa amb la voluntat de continuar donant visibilitat al moviment associatiu de la ciutat, incidint en la seva importància com a interlocutor i en la construcció de valors democràtics i de transformació social.

Amb aquest congrés, volem posar en valor la feina que fa el teixit associatiu de Barcelona i elaborar propostes de millora. Durant els pròxims mesos, les entitats organitzaran debats, conferències i taules rodones entorn de l'associacionisme per a redactar les aportacions acordades per totes elles.

Iniciem el congrés amb 4 eixos de treball:

  1. Voluntariat, activisme i militància. Amb l’objectiu de posar en valor la feina de les persones, que de forma desinteressada, participen en els projectes.

  2. Un associacionisme que impulsa nous valors. Amb la finalitat de donar a conèixer el nou Codi Ètic de les Associacions de Catalunya i ajudar a les associacions a créixer i enfortir-se a partir d’uns valors compartits.

  3. Territoris en transformació. Amb l’objectiu de visibilitzar l’acció col·lectiva, transformadora i comunitària que fan les associacions als barris i que ajuden a transformar i vertebrar la nostra ciutat.

  4. Finançament de les associacions. Amb la finalitat de cercar estratègies de finançament i solucions amb nous marcs fiscals per aplicar a les associacions.

Des de Torre Jussana col·laborarem en el projecte, facilitant la comunicació amb totes les entitats i l'ús de la plataforma Decidim de Torre Jussana, esdevenint un espai de treball i participació que, de segur, enriquirà el procés.

Valors i ètica per la transformació social

En la jornada inaugural, programada pel proper 28 de novembre a les 18 h, s’aprofundirà sobre els valors i l'ètica vinculada a l'acció col·lectiva organitzada, un dels temes de fons de l'eix de treball del congrés d'un associacionisme que impulsa nous valors. També es presentarà l’actualització del Codi Ètic de les associacions de Barcelona i la proposta de convertir-lo en el Codi Ètic de totes les associacions de Catalunya.

Comptarem amb la presència del mestre i educador, Daniel Jover, i amb la participació de Marc Serra, Regidor de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona i Joan Manel Valcárcel, president del CAB. Conduirà l'acte Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona i membre de la Junta Directiva del CAB.

L’acte se celebrarà a l’Espai Línia (c. Girona, 52), però també es podrà seguir en streaming. Si voleu participar en l’acte inaugural, us podeu inscriure en el següent enllaç.

No us ho podeu perdre!