Torna a Barcelona el Programa d’apoderament per a dones amb discapacitat

Les dones amb discapacitat interessades en el programa poden posar-se en contacte amb la coordinadora del mateix a Barcelona, Juliana Vélez
  • 20 dones de la província de Barcelona es van beneficiar en 2017 deI “I Programa d'Apoderament i Activació per a l'Ocupació”, desenvolupat per COCEMFE Barcelona gràcies al conveni establert entre l'Obra Social ”la Caixa” i COCEMFE
  • El programa ha fomentat l'apoderament i ha potenciat la integració social i laboral de les participants a través de la intervenció individual i grupal i d'itineraris personalitzats

 

Barcelona, 18 d’abril de 2018.- COCEMFE Barcelona engega la II edició del “Programa d'Apoderament i Activació per a l'Ocupació” per a dones amb discapacitat, iniciativa de la qual ja s'han beneficiat 20 dones amb discapacitat de la província de Barcelona.

 

Aquesta iniciativa es desenvolupa a nivell estatal gràcies al conveni establert entre l'Obra Social ”la Caixa”, a través del programa Incorpora, i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

 

L'objectiu principal del programa és fomentar l'apoderament i potenciar la integració sociolaboral d'un col·lectiu que tradicionalment s'enfronta a una doble discriminació: el fet de ser dona i tenir una discapacitat. Ara, a partir de la intervenció individual i grupal i d'itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral, es pretén apoderar les dones amb discapacitat per fomentar la seva autonomia social i econòmica, de manera que deixin de “ser objecte d'altres persones” i es converteixin en la “persona protagonista de la seva pròpia història”.

 

Al voltant de 80 dones amb discapacitat de la província de Barcelona participaran el 2018 en aquest programa. Amb elles es realitzarà un itinerari personalitzat d'inserció sociolaboral; sessions grupals de suport psicosocial; intervenció grupal orientada a les habilitats prelaborals i alfabetització tecnològica, així com el seguiment a escala individual per a la consecució d'objectius i metes específiques plantejades amb cada beneficiària.

 

A més, es treballarà de forma coordinada amb el Programa Incorpora de”la Caixa”, en el qual també col·labora COCEMFE i que oferirà orientació laboral i intermediació per a l'ocupació a les beneficiàries del programa en cerca activa d'ocupació.

 

Les dones amb discapacitat interessades en el programa poden posar-se en contacte amb la coordinadora del mateix a Barcelona, Juliana Vélez, a través del correu electrònic [email protected] i el telèfon 933 011 565.

 

COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, constituïda per la unió voluntària d’associacions integrades, en la seva totalitat o majoritàriament, per persones amb discapacitat física i orgànica  i d’altres entitats d’iniciativa social que treballin en pro dels drets d’aquest col·lectiu.