SUMAR ESFORÇOS I COMPARTIR SOLIDÀRIAMENT

Benvolgudes amigues i amics,

En qualitat de Presidenta de COCEMFE BARCELONA m’adreço a totes i a tots vosaltres per compartir aquests moments tant difícils i plens d’incertesa que estem vivint davant la crisi de la covid-19.  També ho faig per traslladar-vos el compromís en nom propi i en nom de la JUNTA DIRECTIVA de la Federació, de treballar més units que mai, sumant esforços i fent aliances mentre duri aquesta crisi, per superar la situació de la millor manera possible. Tanmateix, tots els membres de la JUNTA DIRECTIVA volem transmetre el nostre suport a les persones que estan malaltes per efecte del virus, desitjant-los una ràpida recuperació. I, per suposat, volem expressar el més sentit condol per la mort d’usuàries i usuaris de les vostres entitats així com de residents, que heu patit en els darrers dies. Adrecem el nostre suport i ànims als seus familiars, companys, amigues i amics.

Els esdeveniments s’han succeït a gran velocitat, més de la que haguéssim volgut. Ara ja fa més de vint dies que vivim agitats per un mar d’emocions provocades per la incertesa de la situació, pel despertar espontani i commovedor d’una allau de solidaritat i també per la desolació davant la pèrdua de familiars i persones amigues.

Des del minut 1 COCEMFE BARCELONA va mobilitzar i continua mobilitzant tots els recursos humans de què disposa, per posar-los al servei de les nostres entitats, usuàries i usuaris amb  l’únic objectiu possible en aquests moments: fer front i superar plegats aquesta crisi. És per això que estem en contacte amb tots vosaltres diàriament i us anem preguntant com esteu, com estan les vostres usuàries i usuaris i quines necessitats teniu. La resta, està a les nostres mans i consisteix en moure tot el que estigui al nostre abast i, a través de contactes i aliances, poder donar resposta a aquestes necessitats.

En nom de la Junta Directiva de COCEMFE BARCELONA us trasllado el més profund agraïment per l’esforç i la solidaritat que esteu fent palesos en aquests moments per fer front a la situació. Cadascú de vosaltres heu tret força d’on no n’hi havia per organitzar, d’avui per demà, una manera diferent de treballar per no haver de desatendre cap persona i fins i tot heu trobat maneres, molts de vosaltres, de fer-los arribar vídeos i plantilles d’exercicis a través de les xarxes socials perquè els puguin seguir fent des de casa. Les vostres energies fan que COCEMFE BARCELONA bategui amb força més que mai.

Es tracta de sumar esforços i energies, sí.  Si sumem les energies que hem desplegat tots plegats podrem superar aquesta crisi de la millor manera possible així com el període després de la crisi, que no serà ni senzill ni curt. Ens esperen bastants mesos de transició fins a recuperar la normalitat.

Però també hem de vetllar pels Drets Humans de les persones amb discapacitat i de les persones grans o amb malalties cròniques i hem d’estar en alerta constant perquè aquests Drets no ens siguin arrabassats cada vegada que hi ha una crisi o moments d’incertesa. No podem tolerar de cap manera que les persones amb discapacitat siguem marginades en els centres de salut i fins i tot se’ns negui el dret a possibles tractaments per qüestió de la discapacitat. En aquest sentit, COCEMFE CATALUNYA ha recollit aquesta i moltes d’altres preocupacions que ha traslladat al COCARMI, qui no ha parat i no pararà de reivindicar i vetllar pels nostres Drets. Aquests dies, com haureu pogut veure pels comunicats que COCEMFE CATALUNYA us envia a diari, han estat constants les notes de premsa i les denúncies que està fent el COCARMI per reclamar directrius ètiques i mèdiques a les Administracions. Per COCEMFE CATALUNYA i per COCEMFE BARCELONA és prioritat 1 vetllar pels Drets de les Persones amb Discapacitat tal i com contempla la Convenció Internacional de les NNUU pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

En aquest espai de la covid-19 que hem obert en el web de COCEMFE BARCELONA, hem fet un recull de les principals accions que esteu duent a terme ( activitats, elaboració de documents informatius, plantilles d’exercicis, vídeos... ) i que esteu fent arribar a través de les xarxes socials als vostres membres associats perquè passin el confinament de la manera més amable possible.

També hem volgut difondre un gran nombre de recursos jurídics a nivell social, econòmic, laboral, de salut, que hem aconseguit compilar entre tots per fer més fàcils les respostes al gran nombre de dubtes que ens venen al cap aquests dies. Volem que tota aquesta informació que hem anat treballant les darreres setmanes estigui a l’abast de tothom, perquè és la nostra responsabilitat, ara més que mai, aprendre de les bones pràctiques, sumar esforços i compartir solidàriament.

Rebeu una salutació afectuosa i cuideu-vos molt.

Barcelona, 7 d’abril de 2020

Montserrat Pallarès Parellada

Presidenta

COCEMFE BARCELONA