La Junta Directiva de COCEMFE Barcelona us desitja bones festes!

​Acaba un any llarg i difícil en el que, un cop més, les entitats heu demostrat que totes plegades sou capaces de fer front als moments adversos. Quan estàvem aixecant el cap de la greu infecció que ens va afectar amb motiu de la COVID-19, hem vist com en la societat del segle XXI dos països encetaven una nova guerra de la que no podem viure al marge, i que ens afecta molt directament econòmicament i socialment. Una vegada més, les entitats heu mostrat la cara més solidària i compromesa amb els valors ètics de la Federació i us heu bolcat de ple en l'acolliment de persones ucraïneses en els vostres centres o en famílies,  i en la donació de menjar, roba i d'aparells ortoprotètics, especialment per a les persones amb discapacitat víctimes de la guerra. Sempre posant pel davant l'atenció i l'acolliment d'aquestes persones tan necessitades de qualsevol tipus d'ajut. Tot això ho heu dut a terme amb escassos recursos i malgrat passar importants dificultats econòmiques, doncs el 2022 ha estat un any molt castigat per les administracions públiques a nivell de subvencions.

 

També ha estat un any en el que,malauradament, moltes dones amb discapacitat han estat víctimes de violència masclista. Els mitjans de comunicació n'han parlat poc, però la pressió exercida per altres dones i pel món associatiu estan fent possible que cada vegada surtin més casos a la llum i puguem disposar de més dades, per ser conscients de la realitat i acabar amb aquesta xacra.

 

Les persones que integrem la Junta Directiva de COCEMFE Barcelona volem aprofitar aquestes dates per agrair-vos, una vegada més, l'intens treball que dia rere dia dueu a terme. Però també volem compartir amb vosaltres el creixement que hem tingut a les xarxes socials el 2022, la visibilitat en els mitjans de comunicació, l'atorgament del distintiu "Compromiso Igualdad" que ens ha fet recentment COCEMFE Nacional així com l’assignació, per part també de COCEMFE Nacional i del Ministeri d’Igualtat, com a Punt Violeta, en reconèixer-nos com a espai segur d’acompanyament, acollida i d’assessorament a dones víctimes de violències masclistes i com a punt de sensibilització, a tota la ciutadania, de les diferents formes de violència. També ens és grat compartir amb vosaltres  l'atorgament de la “Medalla d'Honor” que l'Ajuntament de Barcelona ha fet a F.Adapta2 o el Premi que la Federació Andalusa de Comunitats-FAC ha concedit al president de CEMFIS, en Javier Rojano, per la seva “Tasca Social” al llarg dels anys. 

Som una Federació que va creixent en valors però també en nombre d'entitats gràcies a l'esforç de totes i de tots vosaltres. Ens honora, enguany, donar la benvinguda a ACAF, l'Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central, malalties malauradament encara molt invisibles. Una associació amb una llarga trajectòria des que es va constituir el 1999 i que compta ja amb més de 4.000 persones associades d’arreu del país.

 

Seguirem treballant intensament i amb el vostre suport, perquè els drets de les persones amb discapacitat siguin reconeguts, tinguin el tipus de discapacitat que tinguin. I ho farem de la millor manera que ho sabem fer, escoltant-vos i compartint necessitats i objectius comuns per fer, plegades i plegats, una societat millor, en la que la paraula "inclusió" no tingui cabuda pel fet d'haver-nos exclòs en algun moment. Una societat en la que l'"accessibilitat universal" sigui una realitat, les dones no siguem assassinades pel fet de ser dones i tothom, tingui l'edat o condició que tingui, sigui acceptat i reconegut pel seu talent i les seves capacitats.

 

 Molt bones festes i feliç 2023!

 

 La Junta Directiva de COCEMFE Barcelona