Segueix obert el Programa d'Apoderament i Activació per a l'Ocupació per a dones amb discapacitat

  • 20 dones de la província de Barcelona es van beneficiar en 2017 deI “I Programa d'Apoderament i Activació per a l'Ocupació” desenvolupat per COCEMFE Barcelona gràcies al conveni establert entre l'Obra Social ”la Caixa” i COCEMFE.
  • El programa fomenta l'apoderament i potencia la integració social i laboral de les participants a través de la intervenció individual i grupal i d'itineraris personalitzats
  • Les dones amb discapacitat interessades en el programa es poden inscriure mitjançant el correu  [email protected] o el telèfon 93 301 15 65.

 

 

Barcelona, 31 de juliol de 2018

El “Programa d’Apoderament i Activació per a l’Ocupació posat en marxa per COCEMFE Barcelona, i en el qual van participar 20 dones amb discapacitat l’any passat, continua en marxa per a aquelles dones interessades a participar-hi.

Aquesta iniciativa es desenvolupa a escala estatal gràcies al conveni establert entre l'Obra Social ”la Caixa”, a través del programa Incorpora, i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

L'objectiu principal del programa és fomentar l'apoderament i potenciar la integració sociolaboral d'un col·lectiu que tradicionalment s'enfronta a una doble discriminació: per ser dona i tenir una discapacitat. Per a això, es treballa amb intervencions grupals, individuals i realitzant itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral.

Amb aquestes accions, es pretén apoderar les dones amb discapacitat per fomentar la seva autonomia social i econòmica, de manera que deixin de "ser l’objecte d'altres persones" i es converteixin en la "persona protagonista de la seva pròpia història".

Al voltant de 80 dones amb discapacitat de la província de Barcelona està previst que participin aquest any en el programa. Amb elles es realitzarà un itinerari personalitzat d'inserció sociolaboral; sessions grupals de suport psicosocial; intervenció grupal orientada a les habilitats prelaborals i alfabetització tecnològica, així com el seguiment a escala individual per a la consecució d'objectius i metes específiques plantejades amb cada beneficiària. Per facilitar aquest procés a les dones amb discapacitat, COCEMFE Barcelona manté oberta la possibilitat d’incorporar-s’hi al llarg de l’any.

A més, des del “Programa d’Apoderament i Activació per a l’Ocupació” es treballa de forma coordinada amb el Programa Incorpora de ”la Caixa”, en el qual també col·labora COCEMFE, ja que ofereix orientació laboral i intermediació per a l'ocupació a les beneficiàries del programa en cerca activa de feina.

Les dones amb discapacitat interessades en el programa poden posar-se en contacte amb la coordinadora del mateix a Barcelona, Cristina Bortolotti, a través del correu electrònic [email protected] i el telèfon 933 011 565.

COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, constituïda per la unió voluntària d’associacions integrades, en la seva totalitat o majoritàriament, per persones amb discapacitat física i orgànica i d’altres entitats d’iniciativa social que treballin en pro dels drets d’aquest col·lectiu.

 

Per a més informació: 

María Cortes Tirado Machado

Departament de Comunicació

COCEMFE Barcelona

Carrer 60, nº 19 1er. 08040 Barcelona.

Tfno:  93.301.15.65

[email protected] 

http://cocemfe-barcelona.es/es

   

 

Departament de Comunicació Obra Social ”la Caixa” 

Andrea Pelayo: 93 404 40 87 / 618 126 685 / [email protected] 

http://www.lacaixa.es/obrasocial 

 

Sala de premsa multimèdia 

http://prensa.lacaixa.es/obrasocial